diumenge, 25 de juliol del 2010


Amb les festes tornem a la gent del barri tot l’esforç i l’ajuda que ens mostren durant tot l’any.


Marc Amigó membre dels Borinots i participant en l’organització de les festes que els Castellers de Sants organitzen des de fa tres anys al carrer Vallespir.

Com es presenten les festes d’enguany?

Les festes es presenten amb ganes altre com, a més enguany és el cinquè any que les organitzem, és una d’aquestes efemèrides que evidencien que ens hem fet una mica grans i ens fa gracia el fet de poder-les organitzar i gaudir com el primer dia. Aquest any les festes tenen com a títol “Una mà de festes”

5 anys de festes a Cal Borinot, local dels castellers al carrer Vallespir, com ha anat l’evolució d’aquesta mitja dècada?

Nosaltres creiem que l’aposta de fer-ho aquell primer any va provocar molta por ja que no sabíem què passaria ni com ens en sortiríem, no en el poder de convocatòria sinó de com ens en sortiríem nosaltres. Que no acabéssim tirant-nos els plats pel cap. E aquests cinc anys hem vist que any rere any la gent té més ganes d’anar-hi, que s’ho passa bé i això és lo primordial. La idea principal és que sent una entitat del barri aquest ens aporta molt i en les festes intentem retornar una part d’aquesta aportació a la gent. A més tenint una seu com Cal Borinot s’ha d’aprofitar

És molta feina.

Si és molta feina però bé, si podem fer grans castells com fem últimament és perquè hi ha molta gent del barri que et ve a donar un cop de mà. Les festes ens fan ser més propers i deixem de ser aquells que apareixen els diumenges a una plaça i fan castells per passar a ser aquella gent que estem dia a dia al barri.

Hi ha un seguit d’activitats que us vinculen a la FMA i a altres carrers.

Aquest any allarguem més dies comencem dilluns en comtes de dimecres i la intenció, que ja va aparèixer el primer any, és que la festa serveixi per relacionar-nos amb altres entitats. Ja és el tercer any que estem fent el Crema Pica Puja que va ser una idea que va sortir de diversos grups que fem cultura popular com els geganters, els bastoners, els diables i els castellers i l’objectiu era intentar dotar, d’alguna manera, les festes de Sants de cultura popular. És una aposta més en l’organització de la Festa Major i una aposta també com a entitat de cultura

Les festes no es queden al carrer Vallespir. Hi haurà jornada castellera?

Si hi haurà jornada castellera el diumenge 29 a les 12 del migdia al Parc de l’Espanya Industrial