diumenge, 25 de juliol del 2010


El nou emplaçament de la FMA ha estat fruit de la lluita del veïnat.


Pere Bosi Navarro membre del Casal Independentista de Sants i de l’Assemblea de Barri de Sants (ABS) fa 9 anys que participa en l’organització de la Festes Major Alternativa de Sants (FMAS)

Casal nou. Obres avançades. Tindrem Casal per festes?

El casal obrirà per Festa Major de 6 de la tarda a 12 de la nit però la inauguració oficial serà el 4 de setembre i constarà de tot un dia d’activitats on es pretendrà mostrar totes i cadascuna de les activitats que es faran al Casal habitualment.

Quin pes te el Casal en el si de les Festes Alternatives?

El casal forma part de l’Assemblea de Barri, que és l’ens que organitza la FMA, i per tant té un pes important en l’organització de la FMA en tant a membre de l’assemblea i en quan a gent que participa en el muntatge i en el desenvolupament de la festa

Emplaçament nou a l’Espanya Industrial després de molts anys reivindicant aquest espai. Serà beneficiós pel desenvolupament de les festes?

Serà beneficiós perquè ja fa molts anys que el reivindiquem perquè creiem que és un indret adequat per desenvolupar una Festa Major ja que és un espai on podem encabir-hi el volum de gent que ve a les alternatives, sobretot en l’horari nocturn on es celebren els concerts però no només això, sinó que és un espai que es pot aprofitar durant el dia per les característiques que té, separació d’espais, grans zones d’ombra...un espai agradable on desenvolupar totes les activitats.

9 anys participant a les festes. Permet, suposo, de tenir una perspectiva històrica. Com has viscut tu el desenvolupament i l’evolució d’aquestes?

Les festes han anat augmentant quantitativa i qualitativament. El volum de gent que assisteix a la Festa Major cada vegada és més gran, de fet és l’espai de Festa Major a Sants on hi ha més gent amb diferència però també ha augmentat qualitativament en tant a infraestructura, qualitat musical, en nombre de gent que participa en muntar-les...
M’agradaria destacar que les festes siguin a l’Espanya Industrial ha estat fruit de les lluites que s’han donat des de fa un bon grapat d’anys. Des del 2006 que portem lluitant i reclamant que l’espai de Festa Major sigui l’Espanya Industrial perquè principalment necessitàvem un espai fix i adequat on celebrar la FMA i no haver de fer canvis d’ubicació a la meitat de les festes amb l’esforç que això suposa, sobretot en termes de moure tota la infraestructura, barres, guixetes, carpes... Fruit d’aquests 4 anys de lluita i de les dinàmiques que s’han donat, la complicitat amb els carrers i les formes utilitzades per reivindicar aquest espai finalment ha estat possible aconseguir aquest espai