diumenge, 20 de juny del 2010


Ai que important que és l’educació!
L’educació és un dret universal, o encara podríem dir més, és un dret inalienable, indiscutible, essencial, inqüestionable....
L’administració és l’ens que ha de vetllar per garantir aquesta llicència en condicions de qualitat i igualtat.Ens situem en un teòric estat del benestar que els socialdemòcrates d’ Eduard Bernstein tant van defensar a la segona internacional comunista. Si aquest i els seus afèrrims poguessin gaudir d’un reviure impossible podrien presenciar el tancament de batxillerats i cicles formatius, les ràtios sobresaturades en centres amb grans dificultats socials, l’aplicació de decrets sobre autonomia de centres i direccions, la guetització i la segregació en centres de classe obrera, el tancament de CAEP’s , la tercialització de l’educació per adults... un desmantellament de l’escola pública a tota regla. Que vinguin ara els del tribunal constitucional i passin aquestes mesures pel filtre de la santa Constitució!!!
Publicat a la Burxa com a editorial petit. maig 2010

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí i que de pas es llegeixi això el Zapatero i moltíssima gent més.
Però penso que el partit comunista no és qui ha d´aixecar el cap sinó les "persones humanes" d´aquest món i que no són de cap partit.
Júlia

elscliks ha dit...

Julia la referència a la Internacional Comunista és una referència històrica. Res té a veure amb el partit comunista.
La segona internacional comunista (reunió que feien tots els comunistes del planeta)el debat va girar entorn a la possiblitat d'enderrocar el capitalisme coma sistema econòmic i moral. Una posició va ser la dels marxistes i la dictadura del proletariat i bla, bla bla. L'altre era la del socialdemòcrates que deien que el sistema no es podia enderrocar i que el que pretenien era controlar-lo des de dins. Apareix la socialdemocracia i l'inici de l'estat del benestar (sanitat, educació jubilacions, atur...)
Merci pel comentari, ens veiem demà.
Una abraçada Julia!

JB_ ha dit...

Segregació escolar.

Crec que és allò fonamental...

És molt fort, per aquestes contrades, com amb diners públics es gestiona i promociona "com si res" un sistema educatiu SEGREGADOR en el que hi ha famílies que aconsegueixen que l'Estat els "concerti" o subvencioni escoles "separades". I pel mig, el parany de l'Escola Catalana, i les interessades polèmiques de la immersió.

I de mentres, el professorat se les veu caure a sobre, fent més feina per resoldre allò que no es pot resoldre des de l'aula. Es pot percebre des de l'aula, però no resoldre.

La immersió, NI TOCAR-LA; però, alguns ja n'estem farts d'alguns companys de viatge.

No podriem JA agafar un altre tren per anar al mateix lloc, i com a mínim el viatge serà més divertit. (i més consistent, i coherent, i just...)

Uf! Això s'ha d'arredonir!

___________________________________
Per cert, estaria bé que activares la funció que permet obrir sols el "post" o entrada, per a poder guardar o reenviar o enllaçar... Aquesta URL l'he aconseguit mitjançant el Google...
http://elscliks.blogspot.com/2010/06/ai-que-important-que-es-leducacio.html
___________________________________

Salut!

Joan B
http://issuu.com/laburxa/docs/burxa_137_tot#download